Es presenten experiències pràctiques a l'aula d'espanyol (com a primera i segona llengua), amb aportacions diverses: ensenyament de la literatura i altres formats de ficció (cinema/televisió/art) a l'aula, les disciplines lingüístiques a l'aula, digitalització de l'ensenyament, aprenentatge socioemocional, competència global, ODS, interculturalitat, rutines de pensament…
Es pretén repassar la inclusió de la gramàtica a la classe, així com diversos elements culturals (contes, novel·les, sèries…) i la interculturalitat (entesa com a relació entre cultures que propugna el diàleg i la trobada), tenint en compte nous enfocaments i reivindicant la competència comunicativa, és a dir, la capacitat d'interactuar en situacions de comunicació.
El contingut del llibre s'estructura en capítols independents, el fil conductor dels quals és el de proposar activitats pràctiques per dur a la classe de llengua i literatura espanyola, com a primera o segona llengua, apuntant als diferents elements que les lliçons poden integrar: gramàtica i competències lingüístiques clàssiques des d'enfocaments innovadors, literatura/mitjans de comunicació/cinema, competència global i intercultural. Les activitats corresponen a contextos educatius concrets i estan relacionades amb textos específics, però es presenten de manera que puguin ser aplicades a qualsevol àmbit o amb un altre material.
Fernández-Ulloa, T., and E. Saneleuterio Temporal. “Innovación Y Nuevos Enfoques En La enseñanza De La Lengua, La Literatura Y La Cultura Hispanas: Experiencias prácticas Para Llevar Al Aula”. Publicacions De La Universitat De València, Feb. 2025, https://omp.uv.es/index.php/PUV/catalog/book/714.