1 d. C. (después de ChatGPT) : Inteligencia artificial generativa en la educación superior

Gregorio González Alcaide

Universitat de València

Paraules clau: Intel·ligència artificial generativa, ChatGPT, Educació superior, Pràctica docent

Publicat de setembre 3, 2024

  • Resum
  • Cómo citar

En un curt període de temps, el vertiginós desenvolupament de la intel·ligència artificial generativa ha transformat radicalment les formes a través de les quals l’alumnat accedeix a la informació i aborda el procés d’aprenentatge, cosa que requereix una resposta immediata i proactiva per part de les institucions d’educació superior i, en particular, del professorat, que ha de situar-se al capdavant del que pot ser qualificat com l’inici d’una nova era.

Així doncs, amb la finalitat que el professorat puga integrar la intel·ligència artificial generativa en la seua pràctica docent, es recopilen i sintetitzen les directrius de les principals universitats del món i les evidències científiques existents, així com les pautes de les editorials científiques de referència a nivell internacional en relació amb l’ús d’aquesta tecnologia en les activitats d’investigació. S’inclou un model per a l’alfabetització digital del professorat i una unitat didàctica dirigida a l’alumnat per a promoure l’ús responsable d’aquesta eina amb l’objectiu de preservar la integritat acadèmica i d’obtenir-ne el màxim rendiment.

González Alcaide, G. “1 D. C. (después De ChatGPT) : Inteligencia Artificial Generativa En La educación Superior”. Publicacions De La Universitat De València, Sept. 2024, https://omp.uv.es/index.php/PUV/catalog/book/573.
1 Views
0 Downloads