(untitled) (Publicacions de la Universitat de València, 2019)
L’Orde de Santa María de Montesa i Sant Jordi de Alfama va ser l’última ordre militar fundada en època medieval en la Península Ibèrica, fruit del procés de dissolució de l’Orde del Temple entre 1307 i 1312. L’obra reuneix les aportacions de la gran majoria dels investigadors montesianos en actiu que, sens dubte, representen fidelment les diverses línies d’investigació dels últims anys però també són reflex del relleu generacional, amb la incorporació de noves mirades sobre la institució, la seua organització i alguns dels seus principals membres al llarg de cinc-cents anys. Aquesta obra coral, estructurada entorn de cinc eixos (‘Orígens i context’, ‘Montesa en temps dels seus maestres’, ‘Montesa administrada per la Corona’, ‘Els montesianos’ i ‘Més enllà de Montesa moderna’), ofereix al lector interessat una panoràmica actualitzada dels coneixements sobre l’ordre militar valenciana per excel·lència.